Sunday, January 09, 2011

pretiosissimis cibis humana stercora miscuisse

Året är igång, med möten, önskan om tid till skrivande, ångestsug i magen, och förstås en och annan notis:

- I nästa vecka föreläser vinnaren av Arguspriset här i Uppsala, i Kungliga humanistiska vetenskaps-samfundets regi (som även delar ut priset). Titeln är "Alf Henrikson. Den humoristiske humanisten", och det hela sker i Ihresalen på SVC, torsdagen den 13 januari kl 18.00. Skulle gärna närvara, men är då, Deo volente, i Indonesien.

- En av mina mest förtjusande med-storstipendiater vid Institutet i Rom har en fantastiskt fin blogg med bilder och teckningar att bara gapa över. Man hittar den här.

- En norsk antikenblogg!!

- Vad som borde varit årets julklapp, boken Wår Lärda skalde-fru: Sophia Elisabet Brenner och hennes tid, finns att köpa på välsorterade boklådor, typ de virtuella, och på dess hemsida.

- Göteborg undrar om det finns något intresse för en kurs i romersk konst, då GU gästas av en "välkänd expert på romersk konst [...] en månad i vår, från en vecka in i maj till en vecka in i juni [och] har erbjudit sig att hålla en kurs för doktorander om just romersk konst". Get in touch, om så.

2 comments:

svenske floyd said...

Vilken fin Rom-blogg, den ska jag följa! Beträffande din egen så hoppas jag att du, om du vill avgå, matchar in en successor eller comitia som kan driva den vidare. Den behövs!

Unknown said...

Din goda vän och kollega i Rom saknar dig! Särskilt ikväll då det blir yoga, ensamyoga är inte kul. Jag vet att du har ett verkligt gott skäl för att inte vara här och hoppas verkligen att du får det fint på semestern! Må gott så ses vi när du kommer ner hit igen, Kram!