Tuesday, April 12, 2011

non enim res gestae versibus comprehendendae sunt


Firandet av Italiens 150års jubileum rullar på och här i Valle Giulia märker vi det särdeles, då piazzan framför Rumänska helt byggts in och omvandlats till museum, likaså har den nedanför Brittiska Institutet, och trappan från villa Borghese-parken ner mot Via delle Belle Arti har också byggts om till museum, vari det ena huserar en utställning om järnvägen i Italien, vilket medfört att det framför Galleria Nazionale d'Arte Moderna nu står inte bara ett modernt lok utan även ett ÅNGLOK! Fullkomlig extas från omgivningens tågnördar, som även i något mindre grad njuter av de anrika Carabinieri-bilar och flygplan som står uppställda på piazza Thorvaldsen, samt de skogsmaskiner som italienska skogsdepartementet (eller motsvarande) ställt upp inne på Rumänskas tomt. Vi lever alltså i en maskinpark.

Vädret har blivit fantastiskt, en kurs har gott och en annan anlänt, och själv stressar jag runt som en galning då det inte är så många veckar kvar här i paradiset, utan måste återvända till det väldigt jordiska Uppsala. Kanske har jag dock tid att bjuda på en och annan notis:

- Det viktigaste först, det är ju snart dags att söka till högskolan. Vill göra särskild reklam för denna kurs i Lund; "Kejsar Augustus Res gestae. Text och kontext", som jag fått beskriven på detta vis:

"Hösten 2011 ger latinet i Lund i samarbete med Antikens kultur och samhällsliv en kurs med fokus på Augustus egen text Res gestae, som inte utan anledning kallats ”Inskrifternas drottning”. Under kursen kommer textens kontextuella aspekter att studeras; vi studerar den som inskrift, dess funktion, genre m.m., och vi kommer förstås även att relatera den till Augustus och hans historiska roll. Texten läses på latin varvid även stil och språkliga aspekter behandlas."

Låter otroligt spännande, och vad roligt att den ges i samarbete mellan latinet och AKS, sådana samarbeten är inte vanliga. Enda sådana kursen i landet?

- Och Kandidatprogrammet i Liberal Arts vid GU!

- Glömde helt att rekommendera sommarkursen "Egyptens hieroglyfer" vid UU när det begav sig, men man kanske kan snacka sig in?

- På tal om Nordupplands bästa universitet så pågår där kårvalet. Det eminenta underdog partiet Rädda Carolina ställer upp igen, då det biblioteksfrågorna fortfarande är sorgligt eftersatta.

- Evenemangstips! Ars edendi inbjuder till föreläsningen “What to do as an editor with a text like Michael Psellos, Chronographia?” (en titel som man, om man knör lite, eller ja, mkt, kan sjunga till melodin "How do you solve a problem like Maria") av Professor Diether Roderich Reinsch (Freie Universität, Berlin, Germany) 2 Maj, 2011, kl 17.00 William-Olssonsalen, Stockholm universitet.

- Vi lyfter blicken något. Om man händelsevis alltjämt är vill begripa ngt om situationen i Libyen rekommenderas högeligen Kristian Göranssons två UnderStreckare om Benghazi.

- Är som alltid enormt lättlockad av Penguins smarta marknadsföringsknep, och faller sålunda pladask för deras ny Great Food Series.

- Det är inte de enda i bokväg jag suktar efter. Malte Perssons Underjorden väntar hemma i Sverige, och om ett par veckor kommer antologin G(l)ömda historier, som lär inkludera texter om bland annat antikens ställning idag (antikbruk och antikvetenskapen), grekisk samkönad kvinnlig kärlek, eventuell existens av pornografi i antiken, nakna greker, samt Iliaden och betongen.

21 comments:

boobo said...

"Vädret har blivit fantastiskt, en kurs har gott och en annan anlänt, och själv stressar jag runt som en galning då det inte är så många veckar kvar här i paradiset,"

Finn två korrfel.

Martina said...

Aha, är det därför tågen står där! Inte vet jag - de kunde ju ha stått där alltid...

Anonymous said...

Har du slutat blogga? :(

Buy UK Dissertation said...

It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about!
Personal Statement Writing Service |Do My Assignment | C++ assignment help | Scholarship Essay Help | Cv Editing

smithhogg said...

You made some very good points in your article, I would like to read more on this.
Essay writing | university essays | essay help uk

Översättare said...

Jag funderar på skall jag studera latin eller esperanto, historia eller media.

Det jag prövar att uttrycka är att allt behöver ett solitt fundament och utan det så kan vi inte bygga så högt som vi gärna vill

Clipping Path said...

Really nice and informative blog, keep it up buddy…Thanks for sharing.

ivf specialist delhi said...

Great, You write good content Thanks for the thoughts and ideas.

delhi ivf cost said...

I read a few of your other posts. Keep up the good work.Great Post….. Looking forward to reading more from you down the road!

ivf in delhi said...

Thanks for sharing…

David Millar said...

It’s a good resource for learning. I see the post again and again. Footwear photo editing services
Background Removal Service
clipping path service

ivf centre in delhi said...

This is a useful information, I learn a lot of new things from this.Thanks for the thoughts and ideas.

Hp Support Assistant said...

This is a useful information, I learn a lot of new things from this.Thanks for the thoughts and ideas.

gynecologist in noida said...

This is a useful information, I learn a lot of new things from this.Thanks for the thoughts and ideas.

best ivf doctor in delhi said...

Nice Post, Thanks for your very useful information...

babyjoys said...

Thank you for publishing a very iReally nice and informative blog, keep it up buddy…Thanks for sharing.. dolls for girls

babyjoys said...


Thank You For publishing A very I Really Nice And Informative Blog, Keep It Up buddy…Thanks For Sharing.. Rag Doll Kitten

. said...

IVF With Own Egg Cost In Nepal

Do you wonder what IVF is with the Own Egg Cost in Nepal? If you are searching for one, visit us and get all the Nepal Own Egg Cost pieces of information.

babyjoys said...

Hello Very Nice your Blog and Keep Update for more information about Buy Baby Products

Best IVF Services in Delhi said...

I read a few of your previous posts. Continue your excellent work. Excellent Post..... I'm excited to read more.

RISAA IVF said...

I read your whole blog and found that you have provided comprehensive information about it. I'll definitely read your other blogs.

IVF Cost in Delhi