Friday, November 20, 2009

honoris causa


Vilken lycka!
Strax ska det gås och spikas, då Ks avhandling kom från tryckeriet igår (för sent för spikning, so we took the little bugger out for a beer, or twelve), och jag är så hedrad och lycklig att få vara del av dessa ceremonier. K och jag har vandrat tillsammans på latinets bana i många år nu, och vi antogs samtidigt till forskarutbildningen (hon dock blott för två år), så det är med enorm stolthet och inte så lite avundsjuka jag strax eskorterar henne till universitetshuset med hammare och Veuve.

Vi stryker några väldigt sentimentala rader, och kastar istället en blick på gårdagens SvD-ledare, förstås av den oförliknelige Gudmundson om upphovsrätt, med en cameo av Kallimachos. Man må tycka vad man vill om argumentationen, men det är bra rart med gamla greker på våra ledarsidor. (Han har tydligen redan fått respons från två grekprofessorer.)

3 comments:

ChW said...

Roligt roligt! Hoppas spiken hamnade där den skulle trots öl.

(K) said...

Jorå, spiken kom väl på plats, inför godmodig publiktillströmning, alltmedan SDIL stod och riktigt lyste av medstolthet och fotade som en gudomlighet personifierad.

gudmundson said...

Äh, argumentationen är fläckfri!

Tack för uppmärksamheten, hur som helst. Du kan inte ana hur mycket det glädjer att nån hajar. Eller, jo, det kanske just du kan.