Thursday, October 14, 2010

Iuppiter reveniens

Oh så roligt!
Tack till Venanzio för länken!

"Jupiter kommer hjem

Instituttet i Romas stjålne Jupiter-statuett er funnet i London. I dag vender han tilbake.Skulpturen har vært savnet i åtte år, etter at den forsvant etter et innbrudd på instittutet mai 2002. Tyvene tok med seg den antikke skulpturen uten hode.

I London
Italiensk politis spesialstyrke for kulturarv, Carabinieri del Comando Tutela Patrimonio Culturale (TCP), lokaliserte statuetten i et antikvariat i London allerede høsten 2009. Dette gjorde de ved hjelp av signalement gitt av The Art Loss Register i England.
Politiet har videre funnet ut at statuetten i 2005 ble kjøpt av et oljeselskap som så solgte den videre til antikvariatet sommeren 2009.

Kommer endelig hjem
Instituttleder Turid Karlsen Seim roser politiet for deres arbeid i saken og uttrykker stor gleder over at skulpturen nå kommer tilbake til Instituttet.
- Vi har ventet på ham i åtte år, og nå kommer han endelig hjem, sier Karlsen Seim.
Instituttet fikk først vite at statuetten var funnet 4. oktober, og at den befant seg i det italienske politiets varelager. Allerede dagen etter kunne professor Siri Sande identifisere den savnede Jupiter og bekrefte at statuetten ikke har lidd skader.

Seremoni i Roma
Torsdag 14. oktober 2010 overrekker det italienske politiet den stjålne Jupiter-statuetten til Det norske Institutt i Roma. Ambassadør Einar Bull og Instituttleder Turid Karlsen Seim tar imot statuetten på vegne av instituttet."

Resten av artikeln här.

No comments: