Tuesday, December 18, 2007

cave carnem

(Rubriken ovan är samma som Nuntii latini nyttjade vid rapporteringen om den svenska ica-köttfärsskandalen. Hyggligt göteborgskt!)

Jag hade egentligen tänkt göra mig lite lustig över min gradvisa tillvänjning till Uppsala, genom att tipsa om recensionen av Sture Linnérs senaste i UNT från i lördags, men då de är kassa på att lägga ut artiklar på nätet blir det intet med det.

Inte heller ska det skrivas så mycket mer om de vansinniga flyttbestyren (lasset går på fredag och inte mycket har stuvats ner) då ingen kan finna fler funderingar om att sortera böcker efter storlek, samt den förvånande upptäckten att jag ägen mer än hundra galgar (but why?), ens det minsta intressant.

Det blir en smula tyst här, tror jag, om inte jag händelsevis vid tillfälle dricker för mkt kaffe och plitar ihop ngt (såsom en rapport från disputationen i lördags, väl värd en sådan), men det får bero.
Istället föreslår jag att ni besöker andra svenska klassikerbloggar såsom Lovisa (med "julpimpad" blogg), Gabrielle, nykomlingen Drusilla, Artemis, eller Fragmenta praemoderna (som verkligen borde uppdatera oftare).

Varför finns inte fler svenska klassiker-bloggar? Har jag missat ett helt gäng? Det är ju en oftast mycket skrivande och formuleringsglad grupp, och gärna lite introvert, sålunda passar detta format utmärkt. Eller är det så att alla förutom jag insett att bloggar är såååå 2004 och gått vidare till nytt?

3 comments:

Mats said...

Hej

Välkommen till Uppsala om jag tolkar dig rätt att du flyttat till den lärda staden på Uppsalaslätten (du är aningen diffus och utelämnar väsentlig information). Jag är själv inte klassiskt bildad (om man ändå hade hade talang för språk) men jag läser ändå dig och den förtjusande och ljuvliga Lovisa i bloggosfären. Mina varadagliga plikter gör att jag måste pendla från Uppsala för att förtjäna mitt levebröd men jag är ändock treogen den stad där även kajorna prata latin trogen.

Mats

SDIL said...

Tack! Jag flyttar nu över julen till såsom du korrekt säger, Uppsala, så tillvänjningen till UNT sker oftast över nätet.

Jag kan inte annat än instämma i dina omdömen om Lovisa!

Lovisa said...

Lovisa rodnar lite av de fina omdömena...