Monday, June 22, 2009

Introduktion

Jag minns tydligt en dag när jag var betydligt yngre, det var mitt i sommaren och mina föräldrar hade tagit med mig och mina syskon på en husvangssemester. Resans mål var sydfrankrike och medans min fader var intresserad av att känna på det lokala bylivet och dricka ett glas gott vin hade min mor helt andra planer. Just den här dagen fick min mor sin vilja igenom och vi begav oss in en bit i landet för att beskåda en antik lämning eller något annat av kulturellt intresse. Vad jag inte visste var att målet för dagsutflykten var Pont-du-Gard och inte heller anade jag att platsen skulle fastna på min näthinna för årtionden framöver. Jag hade aldrig sett något så magnifikt i hela mitt liv.

När jag ser tillbaka på händelsen nästan 20 år senare har jag funderat så pass mycket över upplevelsen att jag inte längre kan säga vad som är verkligt och vad som jag under tidens lopp intalat mig själv hände. Faktum är att vad som verkligen hände är av sekundär betydelse vid det här laget, det viktiga är att dagar som den kom att forma mitt liv.

Utan att gå in på fler detaljer så slutade det (med en sväng inom datorteknik) med att jag nu har studerat antikens kultur och samhällsliv i Lund under ett antal år. Fokusen har under den tiden kommit att hamna på romersk urban vattenteknik och jag har under de senaste månaderna börjat dela med mig av mina upplevelser och kunskaper på en blogg. Det (och en del andra faktorer som endast ödet kan styra över) har gett mig chansen att gästblogga här en vecka framöver och jag hoppas att ni kommer uppskatta mina bidrag lika mycket som ni uppskattar det som vanligen skrivs här.

Mvh. Patrik Klingborg

Ps. Precis som förutspått av latinbloggaren kommer fokusen att ligga på antik vattenteknik.

3 comments:

Lovisa said...

Vad roligt att du gästbloggar Patrik! Kom gärna förbi kontoret någon dag och berätta mer om vad som hände efter jag lämnat Rom...

Patrik Klingborg said...

Det vore jättekul! Får tyvärr nog vänta tills jag är ledig någon dag (vilket lär ta minst en månad) - chefen skulle inte alls uppskatta om jag bara försvann under arbetstid! Hoppas att allt är väl med dig annars!

Anonymous said...

Vi besöker Pont du Gard varje år minst en gång, badar i Gardon, intar en lunch och njuter...

/Nero