Monday, May 12, 2008

Sancta Sedes

Det som jag lyckats uträtta idag är att rensa mitt enormt överblamrade skrivbord, har inte petat på vissa högar sedan inflytten i januari, ty jag är trött och drömmande.
Jag vill sitta i solen och läsa mer Vergilius, försvinna iväg i det landskap som Aeneiden bjuder, eller läsa in mer om bokmagi och dess traditioner. Har ingen lust att försöka få ihop ett läsbart kapitel till mitt förestående seminarium, och fasar för den mängd arbete som krävs för att det ska gå ihop.

Jag skulle vilja strax vara i Sthlm, men jag hinner inte eller ids för den delen.
Ni bör dock ta tillfället i akt och se det som Ars edendi-projektet så fint ordnar, idag kl 17:00-18:00, William-Olssonsalen, Geovetenskapens hus, Frescati, (Future tasks for editors) eller imorgon, 10:15-12:00, D231, Södra husen, Frescati (Textual puzzles in Herodotus) samt 16:00-17:30, William-Olssonsalen, Geovetenskapens hus, Frescati ( The Archimedes Palimpsest) då jag kanske har styrka nog att faktiskt sätta mig på ett tåg.

Annat noteworthy, ar såsom fragmentarius redan anmärkt i kommentarerna att Vatikanen nu skaffat en hemsida på latin. Det intressanta är egentligen inte att de skaffat, utan det faktum att de inte hade en sedan tidigare, vilket väl säger en hel del.

2 comments:

Anonymous said...

Tapani dicit:

Catholic News Service har lite bakgrund : Quidquid latine dictum sit, altum videtur -- Allt som sägs på latin verkar djupsinnigt !

Ett arkiv av mp3-filer med Vatikan-radions vecko-program på latin av fader Reginald Foster finns här:

Och givetvis fortsätter Yleisradio, Finlands Rundradio, att sända på latin! En översikt här:
http://www.yleradio1.fi/nuntii/

Audi Nuntios Latinos per interrete! Programmata circa unum mensem audiri possunt. Potes programmata etiam in tuo computatro deponere !
YLE Podcasts:
http://www.yleradio1.fi/nuntii/audi/

buy cialis said...

Har ingen lust att försöka få ihop ett läsbart kapitel till mitt förestående seminarium, och fasar för den mängd arbete som krävs för att det ska gå ihop.