Thursday, January 31, 2008

Gaudete Upsalienses!


I oktober förra året arrangerade kommittén Latina Perpetua landets första Latinfestival i Lund och nu har turen kommit till Uppsala, den här gången i stolt samarbete med Klassiska Föreningen på samma ort.


Festivalen kommer att hållas 15 mars 2008 10-16 i hus 16,

Humanistiskt centrum i Uppsala.


Vi upprepar fjolårets framgångskoncept med framträdanden i form av föreläsningar, diskussioner och workshops. Programmet är ännu inte spikat så har du, oavsett om du är namnkunnig forskare eller ivrig student, lust att delta så hör av dig!

Alla ämnen med latinanknytning är välkomna, tanken är att även programpunkterna, förutom att vara särdeles underhållande, skall spegla latinsets bredd och tidsmässiga spridning.Vi söker fortfarande funktionärer, böcker att lotta ut till festivalbesökarna och inte minst uppmärksamhet, så sprid gärna detta vidare!
Dagen kommer att avslutas med festligheter som alla är varmt välkomna att delta i!


Latina Perpetua är är en politiskt och religiöst obunden grupp som vill verka för att främja latinets fortlevnad i Sverige samt hävda att humaniora inte bara är oslagbart utan även underbart. Den är helt ideell vilket gör alla bidrag i form av funktionärshjäp och bokdonationer extra välkomna. Vi har därför heller inte möjlighet att ge ersättning för föredragen.

Venite omnes!

Kontakta bums latinaperpetua@gmail.com, eller kolla in oss på Facebook eller på bloggen http://latinaperpetua.blogspot.com/!

1 comment:

Anonymous said...

Törs man verkligen komma denna dag. Det gick ju illa för mannen på bilden då?