Friday, January 04, 2008

libri duoTanken är att skaffa mig normala rutiner, och verkligen börja dyka upp på mitt nya kontor varjae morgon och plocka i ordning det sista i den nya bostaden, men jisses, vad svårt. (Sista iordningställandet försvåras av diverse hantverkarproblem och avsaknad av en byrå.) Har dock varit där och ska göra ett allvarligt försök att få upp allt av bokochpärm-natur under helgen.
Istället för att uppfylla dessa hyggligt lågt ställda krav på mig själv läser jag julklappsböcker och beundrar Penguins Celebrations-serie, som alltid är det inte bara magnifigt tjusigt, men även läsvärt. (Ovan ser ni de två titlar som jag tror intresserar latinbloggsläsarna mest.) Jag är medveten om att Penguin nämns ofta här, ty det är svårt att hitta ett förlag som publicerar så mycket bra i så pass vackert och prisvärt format.

2 comments:

Anonymous said...

Istället för att studera idag har jag valt att läsa denna blogg och det tillbaka till september.

Det kittlar lite i mig när jag läser dina översättningar av texter folk mejlat in. Jag har inte läst latin på två år, men uppenbarligen lockar det än. Jag har heller inte hunnit bli särskilt väl bevandrad inom språket, då jag endast läst det i två år på gymnasienivå. Jag funderar på att någon gång fortsätta dessa studier, det vore helt enkelt grymt kul.
Fram till dess, har du några tips på bra lexikon och pedagogiska grammatikböcker för en nybörjare som jag?

MEE said...

Salve! Vad glad jag är att du vill fortsätta med latinet!

Dock har jag som princip att bara svar på frågor som inkommer via mail (en smula analt, men det funkar bäst), så maila till Latinbloggen@yahoo.com, så ska jag nog hitta på något.