Tuesday, July 25, 2006

Redita sum!

I'm baaaack! Såsom en löftestrogen MacArthur stormar jag in här med solglasögon och pipa.
Jag har haft världens bästa semester, jag tror att kuska runt i en orange Peugeot i de slovakiska bergen med DBD bakom ratten och solrosfält utanför fönstret är så nära himmelriket en levande människa kan komma.
Detta får bli ett nugae-inlägg, då koncentrationen inte riktigt finns till ett sammanhängande och genomtänkt.

-Pro primo, stort innerligt tack till våra sommarpraktikanter, eller gästbloggare eller vicekonungar/drottningar eller vad man nu vill kalla dem, ni är magnifika!
Fasces, som gav oss ett välbehövligt ungdomsperspektiv och ChW, som har startat en diskussion om favvo-kasus, har slängts ut från bloggen, I får hänga runt några dagar till, då hon har lovat ett ytterligare "Rome"-inlägg.
Immensam gratiam vobis ago!

- Genitiv alla gånger, och om ni säger annat så blir det fisticuffs.

-Missar ni, såsom jag, ständigt avsintt av "Rome"? Eller vill ni bara ha ett snabbare sätt att er ta igenom denna något sega serie? Här finns hjäplpen! Sidan Television without pity har utförliga och skojiga recaps (återberättelser?) av varje avsnitt. Glöm inte rösta i undersökningen!

- En orsak till att det är rörigt nu är förstås semestern som dröjer kvar i kroppen, men även att jag i slutet av veckan ska börja flytta in i nya våningen. Dilemmat, iuvenes, är bokhyllor. Ivar eller Billy? tegelstenar och spånplattor? Billigt och robust för runt 2000 böcker är vad vi söker.

- Den för mig okända tidningen har Världens Historia har en artikel om "Romarikets Elitsoldater". Någon som läst?

- Jag upptäckte nyligen att Penguin har en serie som heter Penguin Epics om 20 böcker, och det är små böcker, närapå häften, som passar i innerfickan på kavajen eller går att klämma ner i aftonväskan, med för oss klassiskt hängivna många intressanta titlar, t.ex Odysseus Returns Home (Homeros), Xerxes Invades Greece(Herodotus), 'The Sea, The Sea' (Xenophon), Jason and the Golden Fleece(Apollonius), The Destruction of Troy (Vergilius), The Serpent's Teeth (Ovidius), The Fall of Jerusalem (Josephus), The Madness of Nero (Tacitus), Cupid and Psyche (Apuleius) och även The Descent into Hell (Dante)
(För övrigt kan jag fortfarande inte sluta köpa de söta små volymerna i Penguin Great Ideas serien. De är så bedårande!)

-Såsom alla stora poeter fick T.S Eliot sin inspiration och grund i latiniteten. Se denna Understreckare:

"En sida av Eliot som inte har berörts så mycket tidigare är hans intresse för att skriva pornografi på vers, särskilt under collegeåren, då han tog en kurs om de romerska romanförfattarna Apuleius och särskilt Petronius."

-Camilla, du syftar på French lessons av Alice kaplan, som jag skrev om här.

4 comments:

dunderklumpen said...

Wohoo, usurpatorerna är borta och den rättmättiga drottningen är tillbaka igen ;).
Detta måste firas med en serie:
Cyanide and Happiness

Anonymous said...

Spånplattor som bokhyllor borde vara helt uteslutna. Man skulle använda riktiga brädor i så fall.

dunderklumpen said...

Apropå böckerna, har du funderat över att förvara de böcker som du kanske inte läser längre/ofta på annat ställe så att det inte blir så många i själva lägenheten? Jag förvarar de flesta av mina älsklingar i lådor på vinden och i källarförråd.

SDIL said...

Anon- Spånplattor funkar faktiskt, så var arrangemanget i förra våningen (inte med tegelstenar dock), det funkar visserligen inte så bra, hyllorna tenderar att böja sig i en trevlig kurva, och böckerna ligger liksom i en hängmatta med en mysig deckare och en Tom Collins (el Pierre Collins) i famnen.
Jag vill dock undvika detta, nu när jag kan börja på ny kula, och man bör dessutom vara tillsammans med någon som kan sin hållfasthetslära för att få det rätterligen byggt. Mitt konungarike för en ingenjör!

DK- Det är så underbart att se dina kommentarer igen! Har saknat dem särdeles under semestern.
Älskade serien, har faktiskt samma problem.
Jag brukar faktiskt förvara en mindre mängd böcker på vinden, men de flesta vill jag ha till handa, då jag dels inspireras av dem och dels läser löjligt mycket och sålunda gärna läser om trotjänare.