Thursday, October 18, 2007

Latinum necesse est

Om ni inte har turen att få GUjournalen, detta eminenta hus-organ för landets västligase universitet, föreslår jag att ni kikar in här, för en djuplodande intervju med universitetets pedagogiska pristagare och tillika latinprofessor, med fina citat, typ:
"– Att studera latin är inledningsvis som att köra skottkärra: slitigt och tråkigt, inte alls intellektuellt, men det är bara att köra på. När man är klar med grovjobbet börjar nämligen det roliga, som att fundera över texterna och över varför folk var sådana som de var under antiken."
Tyvärr är inte alla de bilder som man kunde åtnjuta i tidningen med på nätet, en riktig a day-in-the-life-of a latinist.

6 comments:

Anonymous said...

Det är oerhört glädjande att se att Magnus ännu håller fanan högt - han är verkligen en stor förebild! Det är också glädjande, fast på ett annat sätt, att Folke (som kommenterat artikeln) också håller stilen. Han har dock rätt; vad 17 skall egentligen "Latinum" betyda?
Alt. 1?
Alt. 2?
Alt. 3?

MEE said...

Ha! En av mina första tankar (näst att prof. W klär i gult) var just vad som menades!

Anonymous said...

En bekännelse: när jag var en enkel latinstudent och han timlärare för en herrans massa år sedan blev jag nästan kär i karln.

Emma Grön said...

Jag brukar titta in på din blogg ibland och nu kändes det riktigt kul att se Magnus pryda sidan. Det är inte vanligt med pedagogiska genier i universitetsvärlden så han kan faktiskt ta åt sig äran rejält.

viagra online said...

Att studera latin är inledningsvis som att köra skottkärra: slitigt och tråkigt, inte alls intellektuellt, men det är bara att köra på. När man är klar med grovjobbet börjar nämligen det roliga.

cialis online said...

Om ni inte har turen att få GUjournalen, detta eminenta hus-organ för landets västligase universitet, föreslår jag att ni kikar in här, för en djuplodande intervju med universitetets pedagogiska pristagare och tillika latinprofessor, med fina citat