Wednesday, June 11, 2008

obliviscor

Det är inte långt kvar till semestern nu, sålunda känns det svårt att sätta igång med något, men ändå finns inte orken till att ta itu med de små störande högarna av papper som ligger och stör, och avhandlingen gör mig närapå kliniskt deprimerad med sin uselhet.

Mitt i denna tankekarusell upptäcker jag plötsligt att någon ställt en närapå full flaska sherry i min bokhylla (mycket mystiskt, faktiskt) och frestelsen är svår att ge sig ut i den regnvåta staden med flarran tryckt i armhålan för att slå sig ner i en busskur and descend into sweet, sweet (med betoning på söt, blä för sherry) oblivion.

Fundera istället en smula över Classical allusions in Sex and the City (har samma förhållande till den serien som till sherry) och eventuellt återkommer jag med något att säga om sommarpratarna, vilket är obligatoriskt för samtliga bloggare.

Addenda: Venanzio hade helt rätt i kommentarena, det finns inte mycket att säga på en klassikerblogg om årets sommarpratare. Var är alla kufiska akademiker och udda forskare? Den enda vi på något sätt kan göra anspråk på är väl Fredrik Lindström, i egenskap av språkvetare. Finns visserligen en och annat intressant (Mia och Klara!), men över lag; trååååkigt.
Jag återvänder till min busskur, den vid Carolina, om ngn vill göra mig sällskap.

4 comments:

Anonymous said...

Om det hade funnits något vettigt att säga om s-pratarna, ja!
Och om du planerar att förverkliga idén med sherryn och busskuren - se till att inte göra det på egen hand. Jag hade gärna slagit följe med dig, men plikterna (ständigt dessa plikter!) hindrar mig.

Gustav.Holmberg said...

Håller med, tur att det finns kufiska och spännande forskarkufar i bloggosfären istället!

/Gustav.

Gabrielle said...

Men vad är det där om Sex and the city? Jag diggar förvisso allusioner men det där är ju verkligen taget i luften.. Haha!

Philippe Ohlund said...

Hoppas allt är väl.

Här i Mons är vädret mulet idag, så jag har passat på att skriva en kommentar beträffande latin på Carl Bildts blogg, se http://carlbildt.wordpress.com/2008/06/14/klokt-av-taoiseach/#comment-47933.

Må så gott
Philippe