Saturday, January 10, 2009

cura ut valeas

Jag har nu flyttat till Rom för de närmaste ca 6 månaderna, och sitter sålunda nu i den eviga staden och är förbaskat sjuk, någon sorts förkylning med feber och svullnad i ansikte och konstiga kroppsdelar.

Dagarna innan torsdagens flytt var hysteriska med packning och utstädning inte bara av lägenheten (för uthyrning) utan även av kontoret (för skrivbordsbyte), och jag slutade helt enkelt att sova och lyckades väl fixa det mesta, men detta ledde väl direkt till hur jag mår nu (pyton).

Bittert, då detta ju skulle vara inledningen på mitt jubelår med ett rejält livtag om avhandlingen, frenetiskt skrivande och långa Rompromenader, istället sitter jag mest kurandes i sängen och tittar, för första gången, på Brideshead Revisited-boxen (var måttligt imponerad i början, men den tar sig, tack till R, den kommer väl till pass just nu) och blir yr om jag står upp någon längre tid.

Rapporter från Rom med sitt trolska ljus och lysande institut kommer alltså, jag lägger mig igen och inser att nyheten om att det kommer en uppföljare till Nalle Puh gör mig sjukare, men inskanningen av Goreys The recently deflowered girl gör mig friskare.

4 comments:

Tusca said...

Välkommen till Italien! Så spännande.
Extra kallt ( mest olidligt inomhus!)och en massa flunsa-virus är vad vi just nu bjuder på här, men vissa dagars 'april-sol' visar redan, vad som ska komma...
Krya på dig för en jubel-VT!

Elin said...

Krya på dig! Hoppas du får en härlig vår i Rom!

Annchen said...

Nej, darling, det är det KINESISKA nyåret du skall sikta in dig på. Du har fram till den 26/1 att krya på dig och bli knivskarp(are). Ingen brådska, med andra ord!

SDIL said...

Tack till er alla!

Solen har tittat fram någongång, och det kommer utan tvivel mer av den varan!

Jag jobbar på att krya på mig, och siktar in mig på det kinesiska nyåret.