Thursday, May 18, 2006

Nugae

- Igår kom det under dagen in fyra grecister i mitt rum för att hälsa. Trevligt men absurt.

- Idag satt jag igenom ett seminarium om en nyskriven artikel, helt på latin (!) om Horatius-konjekturer. Impressive!

- Jag skulle hemskt gärna ha denna tröja:https://www.printmojo.com/PHD/Store/index.php (Rosa,tack)

- Jag finner detta ett väldigt kul upplägg för en utställning:

"En anställd på kungliga biblioteket i Köpenhamn hade från 70-talet och framåt en annorlunda fritidsaktivitet - han stal stora mängder böcker från sin arbetsplats. Fram till att han blev påkommen 2003 så plockade mannen med sig cirka 1500 böcker hem, en del riktiga dyrgripar från 1500-talet. Nu ställs stöldgodset ut.

Utställningen kallas "Trusler och tyvekonster", och är inte bara tänkt att fokusera på den nu avlidne boktjuvens verk och gärning, utan handlar i stort om de faror som böcker som tillhör ett nationellt kulturarv utsätts för."

Kanske något liknande vore passande på KB?

- Jag skulle så gärna vilja hålla en föreläsning om Catullus på de kommande Humanistdagarna, jag har både passande tema och idéer, men är rädd att om jag anmäler mig kommer det ej hinnas med att skriva ihop föredraget.

- Jag är alltjämt löjeväckande pank.

- Idag har jag även blivit ansvarig för allt fika och kaffe på filologkongressen i nästa vecka. Nyss på seminariet meddelades vi doktorander att vi hade tänkts ansvara för detta. Jaha. Insåg snabbt att jag hellre ville leda och fördela arbetet och utnämde mig snabbt till Capo di tutti capi, eller kanske rectrix coffeae. Ett tips, iuvenes, man ska aldrig, aldrig, aldrig erkänna att man är praktiskt lagd.

- Det pågår just nu en särdeles spännande konferens bara några meter härifrån: Language Typology in a Diachronical Perspective: Aspect and Mood/Modality, Aspect and Tense, Aspect and Case, som jag varmt kan rekommendera, jag ska dit imorgon och lära mig om Hettitiska och Vediska.

-Jag får ingenting gjort då jag bara springer på symposier, seminarier och konferenser. Jag menar det verkligen, har arbetat effektivt kanske 2 h denna vecka.
Tick tack, där blev det ytterligare en vecka mindre till Avhandlingen...

2 comments:

ChW said...

Du skulle vara så söt i en sådan tröja, hitta snabbt på något att fira så får du en present.
Vidarebefordra gärna om du lär dig något kul om aspekter!
(Tack för filmtipset, den var ju galet bra.)

dunderklumpen said...

Vem har sagt att man bara kan fira födelsedag en gång per år? Födelsedag ska man kunna fira varje gång man är pank och önskar sig något fint, som tex en rosa tröja eller en trevlig latinsk bok :).

Nu har jag klurat ut vad det var för japanskt barnprogram jag länkade till förut:
Pythagoras Switch
Tycker speciellt om hunden Spotty och ninjornas algoritmdans.