Wednesday, May 31, 2006

Colloquium

Det är fyra grecister (eller kanske snarare tre greker och en inoeuropé)i mitt delade rum (de har all rätt att vara där)som är inbegripna i något slags informellt colloquium om konvertering filer med grekiska bokstäver i då de sänds mellan mac:ar och pc:ar.

Alltid trevligt, men de stör mitt slösurfande.
(Min lättja är ofantlig för närvarande och jag har enormt mycket att göra, man vill ju bara gråta över sin sorgliga person.) Borde börja med Horatius.

Jag ska väl göra som alla andra bloggare i universum och kommentera den nyss släppta listan av sommarpratare. I motsats till resten av mänskligheten, har jag faktiskt aldrig drömt om att stå på den listan, och jag brukar inte heller lyssna på dem i någon större utsträckning.
Tycker även att listan är en smula mager, de enda jag skulle vilja höra är Göran Malmqvist (som faktiskt har lite latin i botten) och Klas Östergren (som var gift med Darth Vaders mor).
Oh, det var tider när professor Piltz sommarpratade!

4 comments:

Fasces said...

Härligt att kära SDIL kan upplysa mindre upplysta iuvenes om vilka sommarpratare som är värda att ratta in när det beger sig. Göran Malmqvist ska åtminstone jag offra en sommarförmiddag på.

stockholmienne said...

Då jag sannolikt kommer att vara alltför bakfull då majoriteten av dessa sänds får jag förlita mig på bloggosfärens recensioner med sin mångfald och sinne för deltaljer.

Tack för ett givande samtal häromkvällen. (Ja, monologliknande då...) Du är som balsam för min förvirrade själ!

Kram

S

dbd said...

Inga diplomater som sommarpratare... Vad hände? Tidigare år alltid minst två!

ChW said...

John Ajvide Lindqvist måste man ju också ta och lyssna på. Han och Gellert Tamas.