Friday, August 11, 2006

Somnia ridicula

Någon måste börja sova mer. I natt hade jag två väldigt levande drömmar, som har dröjt kvar hos mig hela dagen. I den ena drömde jag att jag vaknade (klassiskt), och var täckt med mögel, från topp till tå. Det var inte så äckligt som man skulle kunna tro, ty det påminde mest om att vara täckt av små bitar av färgglad filt.

Den andra, som avbröts av väckarklockan, var en liten berättelse om hur denna institution på något sätt adopterade, eller på annat vis blev ansvariga för en liten baby-kraken.
Den var ungefär stor som en vattenmelon, men mjuk och inte alls tung, dock dröp den ständigt av någon dräggelliknade substans, antagligen utsöndrad av den själv, och hade inga direkta lemmar, men var ändå iklädd en sådan där randig Polarn och Pyret sparkdräkt (i blått). Den jobbiga biten där var att vi var alla tvungna att turas om att bålla denna lilla randiga klimp i knät under seminarierna, ty han kinkade annars, och man blev då väldigt blöt.
(Förslag till tolkning; en perverterad babylängtan i kombination med seminarieskräck? Eller bara att jag måste börja sova bra igen?)

Inte direkt en Somnium Scipionis (även om jag tror att Mozart skulle kunnat göra en bra opera av vår kraken-uppfostran)

Deinde, ut cubitum discessimus, me et de via fessum, et qui ad multam noctem vigilassem, artior quam solebat somnus complexus est.

4 comments:

Unknown said...

Låter jobbigt :(.
Kraken kanske kommer från Pirates 2 om du har sett den på sistone?
Täckt i mögel verkar inte helkul heller, jag drömmer ibland att jag vaknar och hela sängen är full av spindlar, då brukar jag vara tvungen att tända lyset och faktiskt skaka av täcket för att dubbelkolla.
Annars brukar jag tycka om att drömma färgstarka drömmar, det brukar kunna hända så spännande saker :D.

Tillbaka till dig, jag tror att du är mer stressad än du behöver vara, du är smart och som det verkar, trots dina försök att blogga om motsatsen, väldigt disciplinerad. Och även om man har deadlines som obevekligt rusar mot en så är min erfarenhet att så länge man gör sitt bästa så blir ingen alltför upprörd om man missar en eller två.
En deadline är oftast inte så allvarlig som namnet försöker påskina.

(K) said...

Personligen drömde jag sistliden natt att jag vandrade omkring på ett tivoli - den vanliga kombinationen av blinkande neonljus, grejer som pyser och far fram och tillbaka lite här och var, ballonger och sockervadd och popcorn - tillsammans med Regina Mustela.

Ett tivolibesök i all ära; den oroväckande faktorn låg mer i att han försökte proppa på mig sagda ballonger och sockervadd och popcorn hela tiden, samt att han vid ett tillfälle stod vid en av de där miniskjutbanorna och försökte skjuta till sig en stor teddybjörn för min räkning.

Hobbyanalys: ...
(Punkterna handlar inte om vare sig blog- eller självcensur, utan antyder snarare att jag inte vågar fullfölja tanken. Vad det än är, är det något rejält ruggigt i görningen.)

ChW said...

Jag tycker att den där Kraken verkar ganska söt, men du kanske vet hur mcyket jag gillar mögel. Jag börjar hyperventilera bara jag tänker tanken.

Igår natt drömde jag att det hade öppnat en ICA-butik nära vår sommarstuga. Hur tråkigt undermedvetet har jag på en skala?

MEE said...

Raraste DK, jag har ibland samma dröm faktiskt, fast inte är det spindlar, utan ormar eller maskar som krälar. Paging Dr. Freud...
Har fortfarande inte sett Pirates 2, så vet inte alls varifrån Kraken grejen kom. (Finns det inte en baby-krak i ngn Eve Ibbotson bok (jisses vad jag älskade dem en gång i tiden), slår det mig plötsligt?)
Även tack för de vänliga orden, och visst är det trevligt att bli kallad smart, men att vara smart har inget egenvärde, man måste prestera också, och det är jag jävligt dålig på. Faktiskt.

(K), I belive you are refering to Regina DE Mustela. Hoppas inte RdM är inblandad i det ruggiga.

ChW, darling, jag visste faktiskt inte om att du avskydde mögel så mycket, det gör det faktum att du en gång i tiden städade bort "vinterträdgården" ur min diskho till en än mer storlagen uppoffring!