Thursday, August 31, 2006

Adeps bovis

Är fortfarande sjuk, vansinnigt förkyld, och lider mest i sängen och vid skrivbordet, under ett berg av näsdukar och en liten tub försvarets hudsalva, att gnugga in den fnasiga näsan med. Denna lilla gröna tub beredde dagens näst största skratt (det största frambringade detta, ljuvligt för en Hillier/Betjeman-fanatiker comme moi), ty överst i dess innehållsdeklaration står det Adeps Bovis, vilket för alla er smutsiga ickelatinare därute är OXSPÄCK, eller ko-fett om man så vill.

Jag släpade mig dock igår, trots regn och feber, till min stödgrupp, allmänt kallad för institutionens doktorandförening, och spenderade, efter massor av lokalkrångel, en ljuvlig timme med visserligen en del formalia och pertinenta ting, men mestadels ett underbart one-upmanship ("Min handledare läser inte de kapitel jag sänder honom", "Ha, min vägrar ens läsa ett abstrakt" , "Min öppnar inte ens de mail jag skickar"...) Lite som den där Monty Python skechen om att växa upp i en skokartong på motorvägen. Magnifique!

All mental energi går just nu till sjukdom och tentaplugg, så det händer inte mycket här.

6 comments:

dunderklumpen said...

Stackare, jag önskar ett skyndsamt tillfrisknande och må aldrig den gröna tuben bli torr.

ABD said...

På något sätt verkar det vara som det är, inte sant?

ChW said...

...men har du provat att steka i det?

Erika said...

Det finns för övrigt en hel bok om one-upmanship och liknande nedtryckarinitiativ, vars titel jag tyvärr inte minns. Innehåller dock massvis med skojiga och praktiska (?) tips och exempel. Det jag minns bäst är nog reaktionen man ska visa ifall någon uttalar sig om en region eller ett land man inte känner till: "jo, men bara i de södra delarna". För att sedan elegant glida därifrån.

bm pharmacy said...

Det jag minns bäst är nog reaktionen man ska visa ifall någon uttalar sig om en region eller ett land man inte känner till

I´m a robot said...

Så vill man veta vad Försvarets Hudsalva innehåller så hänvisar google till denna obskyra konversation. Märkligt.
Dessutom markerar google chrome att ordet "google" är felstavat...
Mycket suspekt...