Thursday, April 10, 2008

sine

Dag 4 utan kaffe, och det går trögt (har dessutom fuskat).

Intervjun med en dryg professor som nämndes här häromdagen har nu följts upp med recension i DN, och visst får lundaskammen en liten belysning:

"Svensk humanistisk forskning befinner sig i kris. Åtminstone om man skall tro Svante Nordin, professor i idé- och lärdomshistoria i Lund, och författare till "Humaniora i Sverige. Framväxt, guldålder, kris". Han pekar på indragningar av centrala ämnestjänster, till exempel i grekiska, vid sitt eget universitet."

Och visst blir recensentens funderingar poetiska och vackra, dock tycker jag humnaiora är mer än så, det har, tro det eller ej, vissa praktiska tillämpningsområden:

"Om humanistisk forskning handlar om att ge olika perspektiv på det mänskliga så är det inte särskilt förnuftigt att samla dessa perspektiv på hög i något seminarierum. Det bästa vi kan göra är väl att redovisa dem, så klart det går, för dem som gjort det möjligt för oss att forska. Humanistisk forskning är en central angelägenhet för ett samhälle: platsen för reflexion kring medborgarskap och mänskliga värden. "

Och vad ska hända med Carolina?

2 comments:

David said...

Tänkte höra om du kunde hjälpa mig översätta en sak till latin. Tänkte på frasen: Live your dreams eller på svenska lev dina drömmar/lev dina drömmar. Om du inte kan så kanske du kan hjälpa mig med vart jag ska vända mig för att få det översatt? :)

Mvh David

SDIL said...

Jag svarar inte på frågor i kommentarena, men maila, så svarar jag i mån av tid.