Sunday, February 25, 2007

Relata refero

Samt ett kortare mediasvep:

Den nya litteraturantologin för studentbruk, 'Texter från Sapfo till Strindberg', har nu släppts. Personligen är jag nöjd med att romarna är väl representerade och även SvD gillar den:

"Det är tydligt att redaktörstrion har lagt ned ett stort och grannlaga arbete på att hitta goda översättningar, att ibland till och med erbjuda alternativa översättningar, som till exempel av en dikt av Sapfo. De har inte skyndat sig till första bästa översättning utan uppenbarligen jämfört översättningar med varandra och inte tagit första bästa och enklast tillgängliga."

Ja, jag vet att det är olika budgetar, sch så, men jisses vad frustrerad jag blir när jag läser detta och samtidigt sörjer den föreslagna neddragningen på Carolina, då det skulle kosta en bråkdel av denna summa att hålla det så anrika biblioteket vid liv:

"I fjol betalade Uppsala universitet över 42 miljoner kronor för lokaler som inte används.
Det innebär att tomma lokaler svarade för 7.3 procent av universitetets totala lokalbudget på 580 miljoner kronor. "

Slutligen, den stackars lundaprofessor som nyss hotades av kannibal har nu fått sin dator stulen. Det är tungt för latinister i Lund:

"I korridoren sitter även latinprofessorn Anders Piltz. Han förlorade två datorer i stölden. – Universitetet har lagt ner ett stort arbete på att göra dörrarna inbrottssäkra. Men våra fönster har lämnats helt olarmade, berättar han.Avdelningen ligger visserligen på andra våningen. Men huset är byggt på så sätt att man lätt kan klättra upp och nå fönstren. – Det klarar vilken pensionär som helst. Och så två gatstenar genom fönstret, säger Anders Piltz. "

2 comments:

Medmänniskan said...

Var det någon i sammansvärjningen mot klassiska språk som genomförde brottet mot SOL? Som liksom ville banka in den sista spiken i kistan, så att lundensarna inte ska orka resa sig igen?

Det är fruktansvärt att sparka på dem som ligger (och på alla andra också, för den delen). Stackars Lund, stackars Piltz och stackars Marja!

Prästkandidaten said...

"... våra fönster har lämnats helt olarmade, berättar han.Avdelningen ligger visserligen på andra våningen. Men huset är byggt på så sätt att man lätt kan klättra upp och nå fönstren. – Det klarar vilken pensionär som helst. Och så två gatstenar genom fönstret, säger Anders Piltz."

Ska kanske tilläggas att lundensiska pensionärer är (uppenbarligen) väldigt pigga, och upplever ofta en andra studentperiod, om inte med studier, så med spex, fester, och annat som hör till...