Wednesday, February 28, 2007

Verba, verba, verba*

Dålig dag arbetsmässigt, blir så frustrerad. Sålunda några random bitar:

- Dialog i lunchrummet:
'Så vad är egentligen skillnaden mellan lingvistik och filologi?'
'Filologer har en själ!'

- En lapp har satts upp på den vägg som är gemensam för latinets handbibliotek och det omfattande allområde som finns på overvåningen, med uppmaning om att sitter man just där ska man gärna ta det lite piano, ty det hörs rakt in i biblioteket, då väggen är tunn. Jag tycker detta här en vettig sak att be om, ty det är verkligen lyhört, vad som dock får mig att le är att den är undertecknad med; 'Med vänlig hälsning/latin'. Det är som om språkets Genius förkroppsligats och nu även skriver lappar, en personifikation vandrar i korridorerna.

-Hade en underbar diskussion om Victoria-altaret med kära handledaren idag, så så usel kanske inte dagen var.

- Och en rolig med en kollega om om postmodernitet och slipsar, hur de påverkar varandra.

-GU Journalen är en skoj tidskrift, dels för att rubrikerna är obetalbara (autentiska exempel: 'Träning är vardagens tältpinne', Trombonist blir högskolerektor'), dels därför att debattsidorna emellanåt är genuint intressanta.
Där rasar för övrigt stegräknardebatten vidare. Den som skrivit in beskriver denna plastmanick såsom "...billiga presenter som följer med Kalle Anka -tidningar nuförtiden." och kvaliteten såsom "urusel", och att den egna samt kollegors inte fungerat.
Rektor svarar då med att först erkänna att inte heller hennes till en början fungerade och tillägger sedan: "De felaktiga skall givetvis reklameras och om mna inte vill ha en ny stegräknare går det istället att få en handuk". Jag vill ha en handuk!

(*Of course, it's better in the original Klingon)

No comments: