Thursday, March 09, 2006

Personalia

(Hm, särdeles taskiga auspicier, spillde först en halv kopp thé över tangentbordet, sedan ytterligare en och sedan bröt datorn ihop och skrek och det jag skrivit försvann. Vi provar igen)


Pro primo
, ungdomar, så har min kollega, den sköna K-zine, låtit meddela att hon drar sig tillbaka från denna blogg. Sålunda har hennes namn raderats från ingressen och änglarna gråter i sin himmel.
Hon kanske dock kan övertygas att göra ett guest entry vid tillfälle?
Ave atque vale, dulcissima!

För det andra, iuvenes, är det min fantastiska svägerskas födelsedag i dag, så sänd henne varma tankar. Hon är inte bara väldigt klok och fruktansvärt rolig, utan även den bästa kock jag vet.
Natalem diem tuum splendidissimae fratriae flavae gratulor! Crescas, vigeas et floreas in aeternum!

Pro tertio, ska två bloggar som förs av människor som står mig mycket nära lyftas upp här, den ena är http://sexbensblogg.blogspot.com/ och är en skönt blandad kompott, dessutom var det ägaren till denna som lärde mig länka. (Hon kanske även ska dela med sig av kunskapen hur man lägger in bilder?).
Sedan är det http://www.bokinkastet.blogspot.com som jag upptäckte häromdagen tack vare att dess förtjusande ägarinna kommenterade här. Något för alla inbitna läsare.

För det fjärde, mei cuniculi parvi, tipsar jag redan nu om Projektet Den Antika Traditionens fjärde allegoriseminarium, som äger rum den 22 mars. Det leds då av Professor Samuel Rubenson från Lund. Det behandlar denna gång judisk-hellenistisk och/eller tidigkristen allegorisk exeges av Gamla testamentet. Tiden är 16.15, i sal 16-0043. (Språkcentrum i Uppsala)
Låt er inte skrämmas iväg av den tunga titeln, det är faktiskt hemskt kul!

Kan man även få påminna om att det snart är dödlinje för att söka sommarkurser (15 mars)?
Det finns en del särdeles klassiska i Uppsala såsom Antikens filosofi och Rättegången mot Sokrates (Ecce: http://www.selma.uu.se/publik/main?AF=0400&funktion=sommar)
I Göteborg finnes Arkeologisk fyndbearbetning (http://utbkat.gu.se/utbildning/sommarindex.html#O ).
Vid Stockholms universitet är utbudet lysande; Grekisk tragedi och komedi i översättning, Egypten, Nybörjarkurs i grekiska (antik) samt Romersk kärlekspoesi i översättning. (http://www.utbildning.su.se/katalog/sommarkurser.asp)
Umeå har Filosofihistoria för den som vill ha klassisk anknytning (http://www.umu.se/umu/utbildning/sommar.html) och Lund (min gamla alma mater) har Arkeologi (http://www.lu.se/o.o.i.s/329)
Södertörn och Mitthögskolan hade inget som kunde vara aktuellt här och Örebro verkar inte ha sommarkurser (?).

2 comments:

ChW said...

Tack för rekommendationen av min blogg. Då SDIL är en vida flitigare och mer bevandrad läsare än jag själv har jag inte vågat nämna den för henne, men kröp till sist fram ur, ja inte garderoben, men kanske bokskåpet.
Apropå sommarkurser tänkte jag själv söka finsk-ugriska folk och språk för nyfikna.

SDIL said...

Hahah, med smicker kommer du långt! Bevandrad och flitig, jo jag tackar!
Tack för att du dock till slut kröp ut ur bokskåpet, jag gillar verkligen vad du skriver, darling.