Wednesday, March 29, 2006

truncus pulmonalis

(Det var den bedårande I som föreslog titeln, hon vill att jag prata med henne och inte leka med datorn)

Mer litt.vet kris! I DN idag:

"[Eva Heggestad, docent i litteraturvetenskap]säger dock att de sämsta studenterna är sämre i dag, men påpekar att de som söker sig till litteraturvetenskapliga studier är de elever som haft de bästa betygen i svenska från gymnasiet. Hon menar att det som skiljer sig från förr är att gymnasiet har blivit grundskola.

- Vi har inte längre en elitskola som borgar för att de som kommer till universitetet är de bästa. Det är inte unikt för litteraturvetenskapen att studenterna har en annan bildningsbakgrund än tidigare.

Lars Burman, professor och prefekt på litteraturvetenskapen i Uppsala, säger att alla generationer universitetstudenter hört att de inte har samma kunskaper som sina lärare - fenomenet "det var bättre förr" verkar utbrett. Malin Nauwerck Samuelson [student på b-nivå] pekar på problematiken i att allt fler läser vidare och exemplifierar med studenter som ombetts fråga föräldrarna om Brecht.

- I dag kan man inte förutsätta att alla har föräldrar som läst på universitetet, eller har den här typen av kunskap, säger hon."

Men de verkar ändå ganska glada:

"- Att kalla det för kris är att säga att det är något aktivt som händer, påpekar Ingeborg Löfgren, magisterstudent vid institutionen. "

2 comments:

dunderklumpen said...

Tänkte bara försöka förgylla din vardag med lite serier. Hela sajten är sevärd och har lockat mig till många skratt men jag tänkte att underkategorin "Suffering Sappho!" kanske skulle falla dig på läppen.
Vad tänkte serieförfattaren här? ;)
Och den här bildens fotograf måste ha skrattat inombords.

SDIL said...

Haha! Underbart! Det kanske dock tär lite på min kärlek för Wonder Woman.