Tuesday, May 29, 2007

Addendum

Kan berätta att en rättelse gällande lagts ut på SvDs ledarblogg; min eviga vana att skriva gnälliga brev (jag är en 75-årig "vän av ordning" (antagligen en pensionerad adjunkt i tyska, eventuellt med militär bakgrund) fast i en ung kvinnas kropp) har iaf idag gett viss utdelning.

Rättelsen är inte så mkt att hurra för dock, ska erkännas.

4 comments:

Anonymous said...

Fy så taskigt att ironisera mot adjunkter i tyska! Das kränkt mich sehr...
Men när jag ändå skriver kan jag ju ge dig ett boktips på en kul tysk författarinna: Claudia Rusch. Hon är dessutom uppvuxen i DDR. Fast ett sätt att klara sig i svåra situationer är förvisso att vara ironisk - och det är hennes bok "Honeckers kanderade äpple". Läs! :-)
/ adjunkt

Anonymous said...

Min utkorg talar om för mig att jag också slängde iväg ett något frågande mail framåt fyratiden imorse. Det är bra att latinets ställning uppmärksammas, men med tanke på hur gymnasiet är uppbyggt (latinet erbjuds vanligtvis från och med årskurs två, vilket gör att två kurser latin blir betydligt vanligare än tre) så skulle det ha sagt mycket, mycket mer om man tittat på latin B.

Vad det gäller fördjupning så lär det ju knappast vara om man läser upp till latin B eller latin C på gymnasiet som spelar någon roll, utan om man sedan fortsätter.

//JJ

MEE said...

Anon- jag ironiserar på intet vis mot adjunkter i tyska, tvärtom, jag högaktar och respekterar dessa! Det är snarare så att jag önskar att jag kunde leva upp till den inre gestalten, denna 75-åriga ande är skark, men det unga köttet är svagt.
Tusen tack för boktipset!

JJ- Bra att även du skrev. Fick ett ganska arrogant svar, likaså du?

chall said...

Min kommentar blev inte bemött med mer än "tack" och en liten (dryg?) kommentar om tydligen är det ansett som lite viktigt med latin av vissa.... Jag vet inte, kanske skrev jag lite förklarande vad skolsystemet innebär idag - även om jag trodde att det kallades källhänvisning/-undersökning?

Nåväl, kul att du uppskattade (nåja) länken. Jag uppskattar bloggen.

Mer bubbel åt folket!! :)

Väldigt kul med priset, det är mer sånt som behövs. Kanske skulle tipsa SvDledarsida om att det snart, om man inte läst latin på gymnasiet, kan börja med grunderna helt naturligt på universitetet?!? (Även om jag tror att vanliga språkstudenter har fasligt bra hjälp av latinkunskaper när man lär sig nya språk...)