Thursday, May 10, 2007

Ostiarius

I veckan sattes den nya skylten upp utanför huvudingången till institutionen (den med alla stiliga vapensköldar ovan porten, en kvarleva från tiden som hovrätt), detta då universitetet bytt sigill, samt att en del byten av institutionsnamn har skett. (Då jag i samband med gjutningen (cement är spannande) nämnde för min rumskamrat att den gamla försvunnit muttrade han ngt om att "nu tar vi ner skylten". Hans humor är av det slaget. Det ska påpekas att han är världens bästa rumskamrat, visserligen grek, men är sällan här på förmiddagen, så jag kan lyssna ostört på den förtjusande Boel Adler, låter mig äta morötter framför datorn (trots crunchandet) och har försiktigt framfört förhoppningen att 300 ska leda till ett uppsving i grekiskastudier hos menigheten, ungefär som Karate Kid-filmerna ökade kampsportarnas antal.)

Nåväl, nu sitter det nya sigillet där och det står Latin och Grekiska, så inte har vi tagit ner skylten helt, iaf inte här i Gbg.

Sitter med näsan klistrad i Egeria, Apuleius, Boethius, Ammianus, Ambrosius och Augustinus; det närmar sig tenta i den senantika kursen.

No comments: