Tuesday, September 18, 2007

librarium

Vad gör de med mitt älskade Carolina? Vad är egentligen tidsplanen? Är det tänkt att man ska sitta på hemska, hemska Karin Boye-bibblan och pugga (a.k.a värlens bullrigaste och kvavaste plats)? Det är helt klart bättre än nedläggning, men det ska inte vara ngt jäkla konstmuseum:

" Visionen talar om en välkomnande entré på bottenplanet där också universitetets informationsdiskar ska ligga. En attraktiv cafeteria eller restaurang, eventuellt belägen ut mot Engelska parken, ska rymmas liksom salar för visning av universitetets kulturarv, som delar av institutionernas samlingar och den konstsamling som i dag finns på slottet. "

Puh:

"Bottenplanet måste bli mer öppet och fungera som mötesplats för forskare, studenter och övriga samhället, menar Kerstin Sahlin. Modernt utrustade gruppstudierum och seminarielokaler byggs om visionen blir verklighet- Carolina ska framför allt vara ett bibliotek och inte ett museum. Aktiv bildningsverksamhet ska vara grunden, säger Kerstin Sahlin.Många läsplatser kommer dock att försvinna."

Dock är det ngt som forskarstudier lärt mig är att inga forskare, förutom möjligtvis kemister, vill ha öppna ytor att mötas på. Ju trängre och murrigare, desto bättre.

No comments: